Krumplis kenyér

2010. november 4., csütörtök

Én már régóta nem veszek kenyeret.Van még mit tanulnom,nem lesz szép cserepes,de a belseje nagyon finom.Még 2 nap múlva is puha nem morzsálódik.
50 dkg kenyér liszt
2 tk só,1 tk cukor
2 ek olaj
csipet aszkorbinsav
3 közepes krumpli
25 dkg öreg tészta
 1 joghurt
1,5 dl víz
1 dkg élesztő
A krumplikat megfőzöm,enyhén sós vizben.A tésztához a hozzávalókat ki dagasztom géppel,a krumpli is benne van.Ki olajozott cserép edénybe teszem,kelesztem,majd lisztezett deszkára borítom,ellapogatom széleit be hajtom és feltekerem,vissza teszem a cserép edénybe kelesztem.Majd pengével be vágom,be spriccelem és előmelegített sütőbe teszem.180 fokra és 30 perc alatt kész.Amikor kész rácsra borítom és le spriccelem.