Gyros

2011. március 15., kedd

Nálunk nagyon kedvelt étel.Ki minek hívja a tésztáját amibe tekerem,pita,tortilla én élesztősen készítem a nyílt lángon,van aki a sütőben nekem ott még nem sikerült.
Pita: 2 dkg élesztő
        3 dl langyos víz
        1 tk cukor
        1,5 tk só
         4 ek olaj
és annyi liszt amennyit felvesz,kb 50 dkg.Össze állítom és hagyom kb 1 órát pihentetni.Utána el osztom 8 részre,gömbölyítem és vékony kerek formára nyújtom.Arra vigyázzuk,hogy ne legyen lisztes,mert nagy füst lesz.Olajjal leszoktam keni úgy teszem a serpenyőbe és még sül az alja addig a tetejét meg kenem olajjal. Le szoktam alufóliázni.Bármit lehet bele tekerni,kinek mi tetszik.Mi hússal meg sok zöldséggel,és tzatzikivel megkenve fogyasztjuk.Na és persze sült krumplival
A nasi sem maradhat el: Őszibarack
Már régóta szemeztem evvel a sütivel,de nagyon macerás.Gondoltam,hogy majd mikor lesz segítségem akkor majd meg alkotjuk.
A lányok festetették én meg a többit.