Ostoros kalács

2011. július 21., csütörtök

Ma ezt készítettem,mert olyan jó kis hüvi az idő,bár ez már fenn van itt,de most az egyiket fahéjjal kentem meg.
OSTOROS KALÁCS
60 dkg liszt
6 dkg cukor
3 ek olaj
4 dl langyos tej
3 tojássárgája
5 dkg élesztő
pici só
25 dkg margarin
4 evk kakaópor
20 dkg porcukor
A lisztet az élesztővel elmorzsoljuk megszórjuk a cukorral,a sóval,hozzá adjuk a tojások elkevert sárgáját,az olajat.Nagyon lágy tésztát kell kapnunk.50 percig  kelesztjük

A töltelék aránya: 12,5 dkg olvasztott  margarin,1 cs v.cukor, ízlés szerint fahéj,3 ek cukor
                            12,5 dkg olvasztott margarin,2 ek kakaópor,1 cs v.cukor,3 ek cukor

Diós-mágnás pite



Tegnap végre nekem kedvezett az ídő járás és ki is használtam,sütit sütöttem és kenyeret.A kenyeret még forrón ették a gyerekeim.Ez a süti  Szabikám kedvence.
30 dkg liszt
1 cs sütőpor
1 db tojás
20 dkg margarin
1 citrom reszelt héja
2 ek cukor
1 cs só,kicsi tej
lekvár én sárgabarackkal csináltam (nem régen főztem és meg is voltam elégedve,nem lett édes igazi gyümölcs ízű)
Habhoz:
 15 dkg dió
 1 cs vaníliás cukor
3 tojás
10 dkg cukor
A tészta hozzávalóit gyors mozdulattal össze állítjuk,három negyed részét vékonyra kinyújtjuk (fél centi) és tepsibe tesszük.Megkenjük lekvárral.A tojások sárgáját a cukorral kikavarjuk habosra,hozzá adjuk a diót a v.cukrot ,a fehérjét kemény habbá verjük és fokozatosan azt is.Majd ráöntjük a tésztára és a kimaradt tésztából be rácsozzuk.(25x35) tepsire elég ez az adag.Kb 25 perc alatt kész.