Mogyorós süti

2011. szeptember 24., szombat

Ez a süti nagyon íntenzíven mogyoró ízű.
Hozzávalók:
Tészta:
8 db tojás
7 ek liszt
1 ek gríz
2 ek darált mogyoró (amit a krém hozzávalóiból veszünk el)
fél tasak sütőpor
8 ek cukor
Krém:
18 dkg  darált mogyoró
15 dkg cukor
0,5 dl víz
20 dkg margarin
1 ek porcukor
Tetejére: étcsoki,2 ek víz
Először a mogyorót megtörjük és egy teflon serpenyőben meg píritjuk. Majd lefedjük kb 5-10 percre,ezután egy tepsibe bele öntjük és két kezünk közé veszünk egy maréknyit , össze morzsoljuk,hogy a héja lejöjjön. Nem jön le mind.de az nem baj.Ledaráljuk. Elkészítjük  a krémet,amihez a cukrot a vízzel fel forraljuk bele öntjük a mogyorót és hagyjuk kihűlni.A margarint a porcukorral és a habverő segítségével kikavarunk és fokozatosan adjuk hozzá a mogyorót és jól kihabosítjuk.Hűtőbe tesszük 1 órára. 
A tésztához elő készítjük a hozzávalókat. A lisztet átszitálom a s.porral,majd adom hozzá a grízt és a mogyorót,a tojásokat ketté veszem,cukrot is oda készítem meg egy kanalat.
A piskótát is így készítem. A fehérjét a cukorral kemény habbá verem majd a sárgáját egyenként adom hozzá és a habverő alacsony fokozatán keverem tovább majd részletekben adom hozzá a kikevert lisztet. Kikent tepsibe öntöm előmelegített sütőbe teszem. (35x25) Kb 30 percig sütöm. Két magasabb tepsit olyan távolságra teszek,hogy lefordítva  a széle érjen csak a tepsi szélekre.A tortát is így teszem,és nem lesz lapos a piskóta. Ketté vágom és betöltöm a krémmel,tetejére is kenek,majd bevonom a csokival.
A héten gulyáslevest is készítettem,nagy babból.
Ennek a készítése is megtalálható a leveseknél ezért nem is irom le.