Hamburger túrós zsemléből,húspogácsa

2012. május 20., vasárnap

Van már egy recept,de ez most más.Attól túrós,hogy a tésztájába van. A húspogácsa receptje az ugyanaz.
Akkor a recept:
60 dkg liszt
25 dkg túró
3 ek olaj
1 pohár joghurt
3 ek cukor
4 dkg élesztő
2 dl tej
A hozzávalókat összeállítjuk és hagyjuk pihenni legalább egy órán keresztül. Majd 6 részre osztottam,különböző méretekre.
 Hagytam pihenni gömbölyítés után is,kb 20 percet,utána tepsibe tettem lekentem tojással megszórtam lenmaggal és előmelegített sütőbe tettem,kb 25 perc alatt megsütöttem.
Sthal Judit receptje alapján készült a húspogácsa:
1 kg darált hús fele fele arányban ( sertés és marha)
2 ek tejszín
1 fej lilahagyma
5 dkg füstölt sajt
só,bors
petrezselyemzöld 


Összeállítjuk  és hagyjuk állni legalább 2 órát a hűtőben. Nagyon kevés olajon kisütjük vagy grillen.