Négercsók

2014. május 14., szerda

Elég macerás,de egy gyakorlott háziasszonynak könnyen megy :-)
A neten találtam,át kellett variálni,hogy ne legyen olyan macerás. Finom,ilyen egyszerűen,próbáljátok ki,és ha van kis gyerkőc aki lelkes akkor már nem is olyan :-)

Piskóta:  6 tojásból (30x35) tepsiben sütve

Krém:  5 tojásfehérje
10 dkg kókuszreszelék
1 evk zselatin
5 evk víz
7 evk porcukor

Csokiborításhoz :
3 evk kakaópor
2 evk cukor
15 dkg liga margarin
1 dl víz
1 kávéskanál vanília eszencia

A piskótából pogácsa szaggató segítségével ki nyomkodjuk a korongokat.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk a porcukorral,közben elkészítjük a zselatint,5 kanál vízhez adjuk az 1 kanálzselatint és felmelegítjük,de nem forraljuk,közben kavargatjuk. A kókusz reszeléket belekanalazzuk apránként a habba mi közben lassan forog a gép,majd a zselatint is hozzá kanalazzuk.Nem kell meg ijedni,hogy ha hígabbá válik,bekell tenni a hűtöbe kb 20 percre. Hűtés után rányomjuk,habzsák segítségével a korongokra,vissza tesszük a hűtőbe kb 40 percre,addig elkészítjük a mázat.

Lehet ét csokiból is készíteni,de most én elakartam így készíteni :-)   A vizet a kakaóporral és a cukorral felforraljuk,levesszük simára keverjük,hozzáadjuk a vanília esszenciát (imádom az illatát elég megszagolnom az üvegcsét és már el is alélok az illatától :-) kavargatom,és hozzáadom a ligát,langyosra hűtöm. A krémes korongokat bele mártogatjuk,majd megszórjuk kókuszreszelékkel.