3 kg kakas
3 szál sárgarépa
2 fej lila hagyma
1 vöröshagyma
2 fej fokhagyma
3 db zöldpaparika
só,liszt
fél üveg vörösbor
1 kis pohár tejföl
1 dl tejszín
A húst be forgattam lisztbe hirtelen megsütöttem és bele tettem tepsibe ,rá tettem a zöldségeket,majd fel öntöttem a borral és egy kevés vízzel.Lefedtem és két óra hosszáig meg sem néztem.200 fokra tettem be.
Az idő letelte után kivettem a sütőből és kiszedtem a zöldségeket és össze turmixoltam tejföllel és tejszinnel.Leöntöttem a húst és még vissza tettem a sütőbe még 30 percre.Most tésztát főztem hozzá,de jobb lett volna zsemle gombóccal vagy krumpli gombóccal.
Elfelejtettem le fotózni, csak akkor jutott eszembe mikor alig volt már.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése