Én már régóta nem veszek kenyeret.Van még mit tanulnom,nem lesz szép cserepes,de a belseje nagyon finom.Még 2 nap múlva is puha nem morzsálódik.
50 dkg kenyér liszt
2 tk só,1 tk cukor
2 ek olaj
csipet aszkorbinsav
3 közepes krumpli
25 dkg öreg tészta
1 joghurt
1,5 dl víz
1 dkg élesztő
A krumplikat megfőzöm,enyhén sós vizben.A tésztához a hozzávalókat ki dagasztom géppel,a krumpli is benne van.Ki olajozott cserép edénybe teszem,kelesztem,majd lisztezett deszkára borítom,ellapogatom széleit be hajtom és feltekerem,vissza teszem a cserép edénybe kelesztem.Majd pengével be vágom,be spriccelem és előmelegített sütőbe teszem.180 fokra és 30 perc alatt kész.Amikor kész rácsra borítom és le spriccelem.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
3 megjegyzés:
Kedves Anikó!
A guglin bóklászva botlottam a blogodba a
"Hódmezővásárhely + kenyérliszt" kulcsszavakra keresve. Gratulálok a "műveidhez"! Azt szeretném megkérdezni, hogy hol szerzed be a kenyérlisztet?
Mi most kezdünk belebonyolódni a házi kenyérsütésbe. Kovász, magvak, kemence, minden ;)
Eddig sima "bóti" BL55 liszttel sütöttünk, de mindenhol ezt a BL80-ast olvasom, jó lenne kipróbálni. Remélem hamar benézel, és válaszolsz, mert ma estére pont kenyérsütést tervezünk :)
Üdv, János
Elnézést a fenti bárgyú kérdésért, a megfejtés egyszerűbb volt, mint gondoltam: TESCO :)
Szia Benyus!
Ott vettem én is.Még jobb lesz a kenyered ha teszel bele teljes kiőrlésű bio rozslisztet,vagy bio búza lisztet.A spárban kapható.Én már készítettem sima lisztből de akkor több a folyadék és úgy is finom.Bocsánat,hogy későn válaszoltam.Hogy sikerült a kenyeretek?
Megjegyzés küldése