A torta két ízesítéssel készült. Egyik fele citromos ,másik epres mandarinos.Szív formában. Először megsütöttem egy 8 tojásos piskótát 26-os torta formában.
Mindig úgy hűtöm ki,hogy a formát lefordítom egy 3 centis magas tepsire aminek a peremire teszem a formát. Alúlról meg kimegy a gőz és nem esik össze. Nekem ez vált be. Hűlést kővetően elfeleztem és kivágtam a szív formát.
Megtöltöttem a krémmekel:
500 ml habtejszín
1 z tejszín ízű pudingppor
300 ml tej
1 citrom leve és héja
porcukor ízlés szerint
4 ek margarin
1 borbun vaníliás cukor
20 dkg eper
3 db mandarin
torta zselé
1 ek étkezési keményítő
A pudingot elkészítem és elfelezem. Az egyik felébe csorgatom a levet és a reszelt citrom héjat,majd egy kanál porcukrot.2 ek margarint kikavarok 1 ek porcukorral. A másik félbe teszek 1 tasak vanilíáscukrot. A tejszínt habbá verem . A kihűlt pudinghoz keverem a margarint és a habból 4-5 evk -nyit. A citromosnál egy kicsit megkeményedik ,de nem próbléma. A gyümülcsöket nem kavarom bel hanem a krém tetejére rendezem.
Össze illesztem és a krémekkel bevonom. A maradék tejszínhabba teszek egy evk -nyi zselatin fel oldva, azért hogy a külső burkolatot jól tudjam majd dízsiteni.
Ki díszitem és előírás szerint elkészítem a zselatint amivel óvatosan bevonom a mandarint.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése