GESZTENYÉS PUNCSOS
6 tojás
6 evk cukor
14 dkg darált dió
6 evk liszt
fél zacskó sütőpor
6 evk víz
Krém:
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
25 dkg gesztenye massza
1 puncs pudingpor
3 dl tej
Máz:
10 dkg torta bevonó
2,5 dkg margarin
2 evk tej
A tojások sárgáját a porcukorral habosra kavarjuk,közben hozzá adva a vizet.A diót elvegyítjük a sütőporos liszttel,a fehérjéből kemény habot verünk és óvatosan össze keverjük.Előmelegített sütőbe és ki kent tepsibe,tesszük.(25x35) 25 perc alatt megsül.Ha kisült ketté vágjuk.A margarint ki kavarjuk a porcukorral és ketté osztjuk,egyik felébe bele dolgozzuk a gesztenye masszát,a másikba a puncspudingot.A tészta alsó lapjára kenjük a gesztenyés krémet majd a puncsosat és a másik lapot rá tesszük ,be vonjuk a mázzal amit már elkészítettünk.A tejet fel forrósitjuk a mikróba és bele tördeljük a csokit és a margarint,szép simává kavarjuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Ez nagyon jó recept, egynek épp megfelelne nekem is húsvétra, csak nincs dióm törve.
Könnyen segíthetsz,hogy legyen :-)
Megjegyzés küldése