Medvehagymás és Juhtúros pogácsa

2012. április 17., kedd

Nálam is medvehagyma dömping van,mint sok más blogger társamnál :-) kívétel nélkül imádjuk. A juhtúrós is nagyon fincsi,csak egy baj van,hogy hamar elfogy.Másnap nem tudom milyen,mert sosem marad. 
Mindkét recept majdnem egyforma ,csak az egyikbe juhtúró a másikba medvehagyma van.
60 dkg liszt 
4 dkg élesztő
2 dl tej
25 dkg túró
1 ek kacsa zsír
10 dkg margarin
1 kis pohár tejföl
1 tsk só
5-6 szál medvehagyma
vagy 20 dkg juhtúró
Kenéshez
1 tojás
reszelt sajt,lenmag 
A liszt közepébe pakolok mindent,a megkelt élesztőt is a medvehagymát apróra vágva ( a juhtúrót is a m.hagyma helyett. Megkelesztem és 3x hajtogatom 20 percenként. Majd szaggatóval ki szúrkálom ( 3centissel) . Sütőpapírra teszem őket lekenem tojással,megszóróm sajttal  hagyom kelni kb 10 percet és előmelegített sütőbe teszem.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése