Vitamin bomba

2010. szeptember 27., hétfő

PADLIZSÁNKRÉM
A szenya krémeknél található.
Komolyan én minden zöldséget meg eszem,a húst már kevésbé.
Sógoromtól kaptunk rengeteg zöldséget,már egy része a fagyóban van.Hatalmas padlizsán is volt benne,de ő már a sütőben sült.Készül a krém belőle,amit nagyon szeretek.Ma este pedig hamburger lesz a vacsi,ha már ennyi zöldség van.Saját készítésű pogácsával,és zsemlével.




 és a kész hamburger,saját hús pogácsával
Mindenkinek nagyon ízlett.Sok zöldséggel nagyon jó.
A zsemléje megtalálható a kelt tésztáknál a hús pogácsa pedig a sülteknél.Bátran ajánlom,a fiam szerint "király"
















Tarja lecsóval

Nagyon tartalmas kaja.Nem kell egész délelőtt a konyhában lenni,vagy esetleg mást is el lehet készíteni,még a sütő dolgozik helyettük.
1  kg csontos tarja
1 kg paradicsom
fél kg zöld paprika
1 vöröshagyma
1 lila hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tasak gyors rizs
1 nagy tejföl
A húst egy kicsit kiverjük,sózzuk,borsozzuk.Egy jénai alját picit ki olajozzuk rá helyezzük a húsokat.A zöldségeket össze daraboljuk,a hagymát egy kevés olajon meg dinszteljük,rá dobjuk a paprikát a fokhagymát ,majd a paradicsomot.Ezt az egészet fél puhára főzzük. Hozzá adjuk a rizst és 10 percig   még főzzük még együtt,kicsi vizet öntve alá.Utána rá öntjük a húsra,és tejföllel beborítjuk.Alufóliával letakarjuk,majd az utolsó félórában már levesszük.Nálam másfél óra alatt lett kész.

MÉTERES KALÁCS 
26 dkg liszt
1 cs sütőpor
5 db tojás
20 dkg porcukor
1 dl olaj
1 dl meleg víz
A barna tésztához:
2 ek kakaópor
2 ek meleg víz
2 ek olaj
Krém:
2  cs rum puncsos pudingpor
15 dkg margarin
20 dkg porcukor
4 dl tej
1 rum aroma
2 db őz gerinc forma
Csoki máz: 2 tábla ét bevonó,5 dkg margarin,4 ek tej
Az első mozdulatom,hogy ki margarinozom a őzgerinc formákat.
A tojásokat ketté vesszük ,a sárgáját kikavarjuk a cukorral,az 1 dl olajjal, az 1 dl meleg vízzel.A fehérjéből kemény habot készítünk,a lisztet elkeverjük a sütőporral.A lisztet hozzá adjuk a sárgájához és elkavarjuk,majd a fehérjét is.Ebből a masszából tegyünk az egyik formába,úgy hogy 2 centi rész maradjon.A megmaradt masszához adjuk még olajat,vizet és kakaóport,ezt pedig a másik formába öntjük.Előmelegített sütőbe tesszük,kb 25 perc alatt kész.
A krémhez a pudingokat elkészítjük,a még meleg pudinghoz adjuk a rum aromát fél üvegcsével.A margarint habosra keverjük a porcukorral,majd mikor már ki hűlt,a margarinhoz adjuk fokozatosan.A tésztákat ki borítjuk egy tálcára és a csíkoknál fel szeljük.Elkezdjük meg kenni a krémmel.Először a barna szeletet kenjük meg krémmel és mellé helyezzük a sárga tésztát és azt is megkenjük.Ezt így folytatjuk még el nem fogynak a hozzá valók.Úgy kell kinéznie mint a fent lévő képen látható.
A csokimázhoz a tejet fel forraljuk a mikróban és bele törjük a csokit  és a margarint,majd jól kikavarjuk és be vonjuk vele a sütit.