Almás és Túrós alagút

2012. november 1., csütörtök

Gyöngy magazinban találtam ezt a receptet,de láttam Gabriellánál is hasonlót.
Pillanatok alatt elfogyott.
Hozzávalók:
30 dkg liszt
1 sütőpor
1 tojás
20 dkg margarin
10 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
1 ek tejföl

Töltelék: 25 dkg túró,2 ek búzadara,2 tojás, 20 dkg cukor ,2 nagyobb alma, 1 kk fahéj
A tészta hozzávalóit kidolgozzuk majd elfelezzük.Az őzgerinc formát kikenjük margarinnal, és úgy tegyük a tésztát bele,hogy túl érjen a szélein,mert avval borítjuk majd be. Az almákat lereszeljük,kinyomkodjuk 10 dkg cukorral és a fahéjjal elkavarjuk,bele tesszük a tésztába el egyengetjük és befedjük.A túroshoz össze kavarjük a tojások fehérje nélkül amit habbá verünk,bele símitjuk a tésztába.Előmelegített sütőbe tegyük és 30-40 perc alatt készre sütjük.Ki hűlés után megszórjuk porcukorral.