Hercegnős torta,saját készítésű bevonó massza

2012. január 7., szombat


Olyan sok bevonót kipróbáltam már ,de szerintem ez a legjobb.http://jepatojtavan.blogspot.com/2011/01/hazi-fondantrecept-es-tapasztalatok.html) találtam egy kicsit átvariáltam.  Nagyon jó vele dolgozni!! Nagyon szép fényes könnyen nyújtható.
A barbis tortát már evvel vontam be.
Ez az alapja úgy mond a rét :-)a zöld fű kókusz reszelék ételfestékkel be színezve a tányér helyére kerül a baba.


Az alja 8 tojásos kakaós piskóta a szoknyája 5 tojásos. A krém csoki ganache krém. Amit 700 ml hab tejszínből és 3 tábla jó minőségű 75 % tartalmú csoki áll. 200 ml tejszínt fel melegítek a mikróba bele töröm a csokit simára kikavarom és bele öntöm a hideg tejszínbe,majd felverem habverővel.

Citrom és Epres-mandarinos torta

A torta két ízesítéssel készült. Egyik fele  citromos ,másik epres mandarinos.Szív formában. Először megsütöttem egy 8 tojásos  piskótát 26-os torta formában.
Mindig úgy hűtöm ki,hogy a formát lefordítom egy  3 centis magas tepsire aminek a peremire teszem a formát. Alúlról meg kimegy a gőz és nem esik össze. Nekem ez vált be. Hűlést kővetően elfeleztem és kivágtam a szív formát.
 Megtöltöttem a krémmekel:
500 ml habtejszín
1 z  tejszín ízű pudingppor
300 ml tej
1 citrom leve és héja
porcukor ízlés szerint
4 ek margarin
1 borbun vaníliás cukor
20 dkg eper
3 db mandarin
torta zselé
1 ek étkezési keményítő
 A pudingot elkészítem és elfelezem. Az egyik felébe csorgatom a levet és a reszelt citrom héjat,majd egy kanál porcukrot.2 ek margarint kikavarok  1 ek porcukorral. A másik félbe teszek 1 tasak vanilíáscukrot. A tejszínt habbá verem . A kihűlt pudinghoz keverem a margarint és a habból 4-5 evk -nyit. A citromosnál egy kicsit megkeményedik ,de nem próbléma. A gyümülcsöket nem kavarom bel hanem a krém tetejére rendezem.
Össze illesztem és a krémekkel bevonom. A maradék tejszínhabba teszek egy evk -nyi zselatin fel oldva, azért hogy a külső burkolatot jól tudjam majd dízsiteni.
Ki díszitem és előírás szerint elkészítem a zselatint amivel óvatosan bevonom a mandarint.