Vaddisznó pörkölt

2012. január 20., péntek

Még sosem készítettem vadhúst.Karácsony előtt kaptunk ,úgy is volt,hogy majd egyik napján elkészítem,de olyan sok félét ettünk mindenhol,hogy inkább le fagyaszttottam. Azt mondták,hogy nem kell pácolni,csak főzésre vár.Meg kell mondanom,hogy fincsi lett.Kutakodtam itt a neten és össze szedtem a sok receptből egy-egy csipetet és így.
1 kg vaddisznó comb
4 babérlevél
3 nagy fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
szemes bors
rozmaring szál
zsír
házi őrölt paprika,bors,kömény
A zsírt felolvasztjuk,a vöröshagymát kockára vágjuk és meg dínszteljük. Rá dobjuk a kockára vágott húst kicsit kavargatjuk majd rá szórjuk a paprikát.Bele tesszük a zöld fűszereket,a babérlevelet,rozmaringot.Sózzuk,borsozzuk. A vége felé hozzáadjuk az össze tört fokhagymát. Köretnek tésztát és piritott tarhonyát készítettem.