A mai ebédünk

2010. október 9., szombat

Kacsacombokat sütöttem,párolt lila káposztával, hagymás krumplival,nagyon jól esett.Bár a párom azt mondta nem szereti még is repetázott belőle.Mi lett volna ha szereti:-)
Húsihoz:
4 db kacsa comb
olaj,citrom leve,narancs leve,sütő zacskó ,rozmaring
Köret:
egy kisebb lila káposzta,10 dkg cukor,őrölt kömény,só
ecet,olaj
1 kg krumpli,1 fej vöröshagyma,zsír,só bors
A húst még előző este bele tesszük a sütő zacskóba
rá locsoljuk az olajat,a citrom levét,narancs levét és bele dobunk egy rozmaring ágat,be kötjük a zacskó száját és be tesszük a hűtőbe egy éjszakára.Másnap előmelegített sütőbe tegyük és 1,5 óra alatt készen is van.A krumplikat meg pucoljuk kockára vágjuk és megfőzzük sós vízben.A hagymát kockára vágjuk és a kacsa zsírján meg píritjuk,borsozzuk és rá öntjük a krumplira.Én villával szoktam össze kavarni,hogy törjön is egy kicsit,de ne annyira.A lila káposztát vékony csíkokra vágom,a cukrot meg karamellizálom,rá dobom a káposztát ,öntök rá egy kis olajat ,meg hintem kömény maggal,sóval és párolom fedő alatt.Amikor meg puhult el zárjuk és ecetet teszünk rá kb egy evk -it.

CSIRKEMELL TEKERCS
75 dkg csirkemell
15 dkg sonka
150 ml tejszín
25 dkg reszelt sajt
1 pohár tejföl
A csirkemelleket ki klopfoljuk ,sózzuk,borsozzuk.A hús szeletekre teszünk egy sonka szeletet és  közepére egy sajt darabot (1cm-is vastagságú és 5-6 centi hosszú) majd feltekerjük.Egy sütő tálba rakjuk szorosan egymás mellé és meglocsoljuk a tejszínnel,tejföllel és a reszelt sajt keverékével.Alufóliával befedjük és forró sütőbe tesszük.40 percig így sütjük,majd levesszük róla a fóliát és meg pirítjuk rajta a sajtot. Krumpli pürével tálaljuk.