Mascarponés-csokis sütemény

2012. január 2., hétfő

Elteltek az ünnepek és elfelejtettem képeket készíteni az ételekről,pedig sok félét készítettem.A karácsonyi menü sorunk tartalmazott húslevest is,pedig nem szoktam készíteni,de kaptunk tanyasi csirkét és olyan sárga volt,hogy szinte kérte tőlem,hogy főzzem meg :-) Karácsonyi mintás leves tésztát főztem hozzá,a főételünk liba egyben sütve,pezsgős lila káposztával,ruccolával töltött gnocci és hercegnő burgonyával. A desszertünk a szokásos diós,mákos beigli, gesztenyés mascarponés habos torta,kókuszos kocka,
keksz tekercs és zserbó.A fent látható sütit nagyon szerettük.
Szerb sütis gyűjteményes oldalon találtam .Szilveszterre sütöttem meg.
Hozzávalók: 5 tojás
                   5 ek cukor
                   5 ek liszt
                   1-2 ek kakaópor
                    fél tasak sütőpor
 Csokis Krém:   1,5 dl habtejszín, 1 ek porcukor, 25 dkg  étcsoki,
  Fehér  Krém:   1,5 dl habtejszín, 50 dkg  mascarpone , 2 ek zselatin ,1 ek porcukor
Mindig úgy kezdek tésztát sütni,hogy kikészítek mindent.                    
A tésztához a tojásokat ketté választjuk,leszitálom az 5 ek lisztet a sütőporral és a kakaóporral most csak egy fél kanállal,mert azt hittem,hogy van még egy dobozzal,de tévedtem :-)
A fehérjét fel verem a cukorral,majd egyenként hozzáadom a sárgáját és végül bele szitálom a lisztet ,jól kikavarom és bele öntöm a sütőpapírral bélelt   tepsibe (25x35) kb 25 percig sütöm,majd ha kihűlt ketté vágom.
A csokikrémhez felmelegítem a tejszínt a mikróba ,bele töröm a csokit és a porcukrot,simára kikavarom és be teszem a hűtőbe . A tejszínt felverem és a mascarponéhoz adagolom fokozatosan ,a zselatint fel oldom és a krémhez csorgatom,beteszem a hűtőbe . Mikor a csokikrém is jól meghűlt de ne várjuk meg ,hogy teljesen kihűljön,rákenjük a tészta lapokra,majd kenjük rá a habot is és helyezzük a tésztát egymásra és díszítsük egy kis torta darával.
Szilveszterre készítettünk még rétest túrósat,almásat és mákosat ,kekszeket csokisat és diós,mogyórosat.


A szendvicseket a kislányom készítette,köszönet neki :-)