Kakas vörösborban

2010. november 24., szerda


Bazsikám szülinapi ebédjére készült.A neten keresgéltem,de nem igazán találtam jó kis receptet.Nem akartam paprikást,mert nem olyan régen volt.Éjszaka meg álmodtam és ez lett belőle,Mindenki csendben evett  és ebből gondoltam,hogy biztosan jó lett.
3 kg kakas
3 szál sárgarépa
2 fej lila hagyma
1 vöröshagyma
2 fej fokhagyma
3 db zöldpaparika
só,liszt
fél üveg vörösbor
1 kis pohár tejföl
1 dl tejszín
A húst be forgattam lisztbe hirtelen megsütöttem és bele tettem tepsibe ,rá tettem a zöldségeket,majd fel öntöttem a borral és egy kevés vízzel.Lefedtem és két óra hosszáig  meg sem néztem.200 fokra tettem be.
Az idő letelte után kivettem a sütőből és kiszedtem a zöldségeket és össze turmixoltam tejföllel és tejszinnel.Leöntöttem a húst és még vissza tettem a sütőbe még 30 percre.Most tésztát főztem hozzá,de jobb lett volna zsemle gombóccal vagy krumpli gombóccal.
Elfelejtettem le fotózni, csak akkor jutott eszembe mikor alig volt már.