Amerikai krémes

2011. február 19., szombat

 
Valójában nem is igazán az,mert én változtattam rajta.A tésztája is kakaós,de nem volt itthon és előtte jöttem haza a be vásárlásból.Már időm sem és kedvem sem volt újra elmenni.Az eredeti recept szerint a tésztájába kel a tojások sárgája a krémbe a fehérje,de nekem volt a hűtőben és már elakartam használni.
Tészta:                                                                        
6 db tojás                         
6 ek liszt
6 ek cukor
2 ek olaj
3 ek víz
Krém:
2 z vaníliás pudingpor
20 dkg cukor                    
5 dl tej
5 tojás fehérje
2 vaníliás cukor
Hab:
300 ml habtejszín
1,5 z habfixáló
A tojások sárgáját 2 kanál cukorral kikavarjuk,hozzáadjuk az olajat és a vizet.A fehérjét kemény habbá verjük a többi cukorral és fokozatosan adagoljuk hozzá a tojásos masszát a habverő legalacsonyabb fokán verjük tovább majd a lisztet bele szitáljuk és tovább verjük majd egy kikent tepsibe simítjuk ( 25x35).
Még sül elkészítjük  a  krémet .A tejet feltesszük forrni és addig kemény habbá verjük a fehérjét a cukorral,a pudingot kikavarjuk egy kicsi tejjel és bele öntjük a forró tejbe hozzáadjuk a vaníliáscukrot,majd bele kavarjuk még forrón a habot.20 perc elteltével kivesszük a sütit és beborítjuk a krémmel és vissza tesszük a sütőbe 10-15 percre.Kivesszük a sütőből és hagyjuk teljesen kihűtjük.A habtejszínt felverjük a habfixálóval.
és rásimítjuk a krémre,reszelhetünk rá étcsokit.Nagyon jól lehet szelni.

Ilyen kakaóporral készítve a piskóta. A krémet egyszerűbben is szoktam készíteni: 2 tasak pudingport elkészítem 5 dl tejjel,amikor kihűl bele kavarok 10 dkg margarint,majd 1 dl habtejszínt habbá verünk és hozzá adjuk a krémhez és rá kenjük a tésztára.Habot meg úgyan ugy :-)