Fülesleves túrógaluskával

2013. február 6., szerda


Nagyon nagyon finom leves.Jó kis lélek melegítő.
Hozzávalók:
50 dkg hús (mindegy én sertéscomból készítettem)
zöldségek
25 dkg túró
1 tojás
2 ek gríz
só,ételízesítő
tejszín
1 ek liszt
A zöldségeket megdinszteljük,rá dobjuk a kockára vágott húst és tovább pároljuk.Felengedjük vízzel és fűszerezzük,só ételízesítő,bors. Elkészítem a galuskát ami valójában kis gombóc. A túrót összetöröm rá ütöm a tojást,sózom,rászórom a grízt jól elkavarom és hagyom állni. Mikor megfőtt a húsi bele teszem a kisgombócokat amit teáskanál segítségével szaggattam ki és a tenyeremmel gömbőlyítek. Kb 10 percig főzőm és a tejszínt hozzá öntöm amit kikavarok egy kanál liszttel. Jó tartalmas leves.