Töltött Kifli

2012. március 27., kedd

70 dkg liszt
1 tojás
2,5 dkg élesztő
5 dkg margarin
5 ek olaj
1 pohár joghurt
1 dl tej
só,cukor
dagasztáshoz egy kis víz
Töltelék:
Feta sajt
2 db tojás
3 gerezd fokhagyma
vénusz margarin
tejföl
sonka
ananász
Tetejére:
tojás,kevés reszelt sajt
Lisztet tálba szitáljuk közepébe lyukat készítünk,élesztőt megfuttatjuk egy kis tejben cukorral.A liszthez adjuk a tojást,joghurtot,olajat,az olvasztott margarint az élesztőt és elkezdjük dagasztani, langyos vizet adagoljuk hozzá apránként,nem írom,hogy mennyi,mert liszt függő. A tésztának rugalmasnak kell lennie. Félre teszem 40 percre kb,majd lisztezett deszkára borítom ketté vágom felgömbölyítem és hagyom 10 percig pihenni.Kör alakúra nyújtom elvágom négybe.A töltelékhez megfőzzük a tojást ,lereszeljük a fokhagymát.A margarinnal elkeverjük a fokhagymát,bele reszeljük a tojást ,kavarok bele tejfölt,a sonkákat eldarabolom,az ananászt meg pucolom és felét megehetjük :-) A cikket megkenem tejföllel rászórom az ananászt és ráteszem a sonkát és feltekerem (ez az én kedvencem) ebből én kettőt készítettem.A többit megkentem tojásos masszával ráteszem a sonkát rá morzsolok egy kevés fetát (sót nem tettem bele,mert sós a feta) és feltekertem.Letakarva hagyom még pihenni,megkenem tojással megszórom sajttal. Előmelegített sütőbe teszem és 30 percig sütöm.
Ebből az adagból 8 darab lesz,de én elég nagyokra csináltam,mert így szeretik.