Zserbós és nutellás kalács

2014. március 18., kedd

 
Nagyon finom hidegen kelesztett tészta,a gyengém. Érdemes kipróbálni. Időben hozzá kell fogni,kelesztett tésztának kell az ídő.Megszolgálják a velük töltött törődést. Hozzávalók:
50 dkg liszt
2,5 dgk élesztő
1 kis pohár tejföl
1,5 dl tej
2 db tojás
10 dgk olvasztott vaj
6 kanál cukor

Töltelék:
barack lekvár
2 marék darált dió
2 kanál nutella
Az élesztőt megfuttatjuk,tojásokat elkavarjuk a cukorral,sóval,tejföllel ,olvasztott vajjal,majd az élesztővel. A lisztet hozzá adagoljuk,dagasztógépbe teszem és 10 percig dagasztatom,közben adok még hozzá lisztet kb 3 kanállal,kicsit ragad a kézhez a tészta,de az lesz jó. Ki olajozok egy tálat és bele teszem a tésztát,be csomagolom és a hűtőbe teszem legalább 3 órára. Használat előtt kiveszem és hagyom fél órát melegedni,majd kiborítom és ketté vágom,felgömbölyítem ,letakarom 20 percre pihenni.Nagyon vékonyra kinyújtom,téglalap alakúra.Megkenem lekvárral megszoróm cukros dióval és egymással szemben feltekerem,és az egész tésztán tekerek egyet. A másik tésztával is így járok el,megkenem nutellával és simán feltekerem,bele helyezem a tepsibe és lekenem tojással,előmelegített sütőbe teszem,40 perc alatt készre sül.