Tiszai apró pecsenye

2011. április 19., kedd

Gyerekkoromban nagyon sokat ettem,apu sokat csinált.Mióta nem élek a szüleimmel azóta nem is ettem,és az persze nem tegnap volt:-)
Én most malachúsból készítettem,combjából gyönyörűt kaptam hatalmas nagy volt.
1 kg malaccomb
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
1 zöldpaprika
1 dl sűrített paradicsom
olaj,só,bors
szalma krumpli
A húst kockára vágjuk ,a hagymát is és kevés olajon pirítani kezdjük,hozzá adjuk a paprikát a paradicsomot a fokhagymát és együtt pároljuk.Bele tesszük a húst ,megfűszerezzük addig pároljuk még vizet nem ereszt.Annyi vízzel engedjük fel,hogy éppen ellepje.Fedő alatt készre főzzük és a levét teljesen főjje el.Rá öntjük a sűrített paradicsomot és egy dl vizet, kiforraljuk (én egy kis cukrot is adtam hozzá kb egy lapos kávéskanállal) és sült krumplival tálaljuk.Laktatos étel.