Töltött palacsinta

2010. november 12., péntek


Ma egyszerű ebédet készítettem és elég  gyorsan elkészül.Még reggel ki sütöttem a palacsintákat . Hozzávalók: 30 dkg darált hús
8 db palacsinta (sós)
1 kisebb fej vöröshagyma,fokhagyma
őrölt piros paprika,kömény
kevés olaj
tejföl ,sajt
A vöröshagymát meg dinsztelem hozzá adom a darált húst a paprikát,sózom,borsozom,kevés  köményt is és egy kevés vízzel felengedem ,puhára párolom,egy kevés tejfölt is adok hozzá mikor elzárom alatta.A palacsintákat megtöltöm és egy sütő tálba teszem szorosan tejföllel le kenem meg szórom reszelt sajttal és be teszem a előmelegített sütőbe,kb 20 perc alatt kész. Tejföllel tálaltam.

Az ajándék pogácsáról meg annyit előszóban,hogy holnap lesz a sógornőm névnapja és neki sütöttem. Nagyon szereti a cikláment és egy cipős dobozt be vontunk rizs papírral és így fogom átadni majd neki.
A pogácsa elég munkás volt.
50 dkg liszt
20 dkg margarin
1 ek liba zsír
1 dl tej,1 tsk cukor
4 dkg élesztő
1 ek só
1 pohár joghurt (danon)
1 tojássárgája
A fehérje jó lesz lekenni
A tésztát össze állítjuk és ki nyújtjuk kb 1 centire meg kenjük margarinnal és hajtogatjuk ,a szélét be hajtjuk a közepéig a másik szélét rá és még a másik szélétől hajtunk rajta,most úgy néz ki,mint egy tégla.ezt meg ismételjük 2x 20 percenként,majd egy tálba tesszük és lefedjük.Hideg helyre tegyük egész éjszakára.Másnap nyújtjuk ki 1 centire  és 3 centis szaggatóval szúrkáljuk ki,előtte vágdossuk be.,majd kenjük be tojásfehérjével szórjuk meg sajttal,vagy szezámmaggal.Előmelegített sütőben 180 fokon süssük ki.