Mézes piskóta és Csokis kókuszos süti

2011. november 30., szerda


Kíváncsiságból sütőttem mézes piskótát még sosem készíttettem.Nagyon puha és mikor sült karácsonyra emlékeztető illata volt. Most csak házi baracklekvárral kentem meg.
A tészta: 6 tojás
9 ek liszt
9 ek cukor
2 ek langyos méz
fél mokkás kanál szódabikarbóna
1 kk fahéj
2 ek olaj
A fehérjét elkezdem verni kanalankénti cukorral,majd hozzá adom egyenként a tojások sárgáját,majd a mézet
 az olajat,végül kanalanként bele szitálom a liszttel elkavart szódab.-át.Kerek formába öntöm és előmelegített sütőbe teszem és szép lassan megsütöm.Vigyázni kell mer a méz miatt hamar megbarnul.Le lehet takarni alufóliával.
Tegnapi édességünk volt.A csokikrémet főztem .
Kell hozzá egy 3 tojásos piskóta és egy 3 tojásos kakaós, A/4 nagyságú.Ketté kell vágni hosszában.
A krém hozzávalói : 4 dl tej, 2 ek étkezési keményítő, 10 dkg margarin,10 dkg porcukor , 1 tábla ét csoki + 2 ek tej,5 dkg kókusz reszelék.
A keményítőt elkavarjuk a tejjel és lassú tűzön megfőzzük, hozzáadjuk a reszeléket. A csokit felolvasztjuk a tejjel mikróban és azt is hozzáadjuk.  A margarint a porcukorral kihabosítjuk és a kihűlt krémhez adjuk.Majd habverővel jól kihabosítjuk. betöltjük a tésztát. Körbe kenjük krémmel,betesszük a hűtőbe.