Mentás-epres-bodzás üdítő

2011. május 17., kedd

Nagy bodza rajongók vagyunk a párommal.Alig vártuk már,hogy szedhessük.
Hozzávalók:
14-15 virág
1 kg cukor
1 tsk citromsav
2 db citrom
7 l víz
A virágokat folyó vízzel lemossuk,egy nagy fazékba bele öntöm a cukrot a citromsavat,a virágokat és a karikára szelt citromokat,felöntöm vízzel és 3 napig hagyom állni és naponta egyszer megkavarom.Majd leszűröm,  pár levél mentát és epret teszek bele.Egy citrom karikát is dobtam a kancsóba.Nekünk nagyon ízlik.

Csirkecomb újkrumplival és cukkinivel

Ma úgy ébredtem,hogy fogalmam sem volt,hogy mi lesz az ebéd(biztosan más s van ezzel így) .Elindultam a piacra és majd meg látjuk mi lesz a felhozatal. Onnan meg mentem a Lidl-be és ez lett a vége:-)
4 db csirkecomb
1 db cukkini
1 kg újkrumpli
2 gerezd fokhagyma
Feketeerdei sonka
olaj,só,fűszerkeverék
A combokat befűszerezzük és kevés olajon megsütjük ropogósra.A krumplit ketté vágjuk,a cukkinit 2 centis darabokra vágjuk.A cukkinit a sonkába tekerem .Pataki tálba teszem a krumplikat, ráreszelem a fokhagymát 
a krumpli közé teszem a sonkás cukkiniket.
Majd rá teszem a csirkecombokat és a zsiradékkal lelocsolom.
1 órát párolom,majd leveszem a tetejét és píritok rajta  még egy kicsit.