Csokistorta,Aranygaluska

2011. május 25., szerda

A nagy fiam aki ma töltötte a 17.-ik szülinapját, neki készítettem ezt a  tortát ami tejcsokis ízesítésű.Készítettem egy 3 tojásos piskótát és egy 4 tojásos kakaósat.Tejcsoki krémmel töltöttem és kentem kívülről is be,ami 500 ml habtejszínből és 2 tábla jó minőségű csokiból áll.Nagyon szeretem ezt a krémet,mert könnyen elkészíthető.2 dl tejszínt felmelegítek a mikróban és abban keverem el a csokit,majd hozzá adom a többi tejszínhez és beteszem a hűtőbe egy órára,majd kemény habbá verem.Megvallom nem ilyet szerettem volna,de már annyi tortát csináltam és még kell is,hogy ezt nem akartam túl cifrázni.
Nagyon ízlett mindenkinek.
Ma neki kedveztem az ebéddel is ami aranygaluskából állt,nagyon édes szájú társasággal élek együtt:)
Fahéjasat készítettem,vanília sodóval.Nagyon jó puha lett a tésztája.
50 dkg liszt (nagyi titka) tényleg jó
3 dkg élesztő
10 dkg margarin
2 dl tej
3 ek cukor
1 tsk só
1 tojássárgája
A lisztet el kavarjuk a cukorral a sóval,az élesztőt megfuttatjuk egy kevés tejjel.A többi tejbe megolvasztjuk a margarint és bele kavarjuk a sárgáját és jól kidagasztjuk.
Hagyjuk pihenni,kétszeresére.Utána kicsit kinyújtjuk és kiszaggatjuk.Kikent formába tesszük és olvasztott margarinnal meglocsoljuk és fahéjas cukorral meg szórjuk.
20 percig kelesztjük még és előmelegített sütőbe toljuk.Az én sütöm nem szuperál valamiért olyan jól kb 45 percig sült. Nagyon éget,de már tettem bele cserepet is.Na mindegy majd  veszek másikat egyszer csak:-)
A sodóval meg nem sok időt töltöttem.2 zacskó főzős pudingport és 2 cs vaníliás cukrot kikavartam egy kevés tejjel és hígabbra főztem.Mire haza értek az éhes szájak jól le is hűlt.