Virslis-sajtos kiflik

2012. február 7., kedd

Hozzávalók:
80 dkg liszt
5 dkg élesztő
2 dl tej
1 tk cukor
1 lapos ek kanál só
2 dl langyos víz ( amennyit felvesz a liszt)
5 dkg olvasztott vaj
2 ek olaj
Töltelék:
Lapka sajt (kb 10 db)
frakfurti virsli
ketchap
tetejére 10 dkg trapista sajt
A langyos tejbe szorom a cukrot bele morzsálom az élesztőt és egy teás kanál lisztet kicsit kavarok rajta,letakarom és hagyom kelni. Addig a tálba szórom a lisztet  elkavarom egy lapos kanál sóval,mélyedést készítek a közepébe ,bele öntöm az olajat,a meg kelt élesztőt és a langyos tejet,elkezdem össze állítani és fokozatosan adok hozzá a vizet.Jó lágy tésztát kapok.Letakarva a duplájára kelesztjük ( kb 40 perc,nálam meleg van a konyhában). Ki borítom a deszkára és elfelezem,most nem gyúrtam át hanem kinyújtottam és rá tettem a szélére a  sajtot, ketchapot és a virslit feltekertem, elvágtam késsel és a tepsire tettem és úgy folytattam tovább. Pihentettem egy kicsit megkentem tojással és rászórtam a sajtot előmelegített sütőbe toltam kb 40 perc alatt kész,de sütője válogatja.