Virslis croassan

2014. június 11., szerda




Van már nálam egy ilyen recept,vagyis hasonló :-) Nálunk nagyon nyerő.Le egyszerűsítettem a receptet jobban mondva a hozzávalókon változtattam egy kicsit.
Hozzávalók :
50 dkg sima liszt
20 dkg fehér rost liszt
1 tojás
2,5 dkg élesztő
2 dl tej
5 dkg olvasztott vaj
 1 kis pohár joghurt
2 evk cukor
1 tsk só

 Töltelék  bármi lehet: édes vagy sós
pl áfonya lekvár
virsli katcup sajt
sonka ,sajt,tejföl ananász ez a kedvencem

 Liga margarin a tésztát közé

A dagasztó gépbe teszem a lisztet sót,cukrot,a vajat,a megkelt élesztőt, a tojást. Én először kézzel állítom össze majd rábízom a gépre,kb 10 percig dagasztja,amíg hólyagot nem vet. Letakarva hagyom kelni kb 40 percig.Majd deszkára borítom és elvágom 8 részre,felgömbölyítem és kistányér nagyságúra nyújtom mindegyiket  és a 25 dkg margarint elosztom a rétegek között,a 8.-ikkal betakarom . Majd az egészet kinyújtom egy nagy körré .16 cikkre  osztom a cikkek végét 2 centire bevágom,ide linkelem a menetet :-)
http://anikonyhaja.blogspot.hu/search/label/Croissant
és bele teszem a tölteléket.
A tepsiben hagyom őket pihenni kb 20 percig lekenem megszórom sajttal vagy maggal és kisütöm.