Apple torta somlói ízesítéssel

2012. december 14., péntek

Szerettem készíteni ezt a tortát,főleg az ízesítése miatt.
Hozzávalók:
8 tojásos kakaós piskóta
és a krém:
2 cs vaníliás pudingpor
vanília aroma
20 dkg ét csoki
5 dkg darált dió,1 evk porcukor
10 dkg margarin
rumaroma
cukor ízlés szerint
6 dl tej
650 ml tejszín

A pudingot elkészítjük,hozzáadjuk a cukrot és a van.aromát,kihűlésig kevergetjük,amikor langyos bele kavarjuk a margarint. A csokit 150ml tejszínnel fel melegítjük,de nem kell forralni egy kis margarint tehetünk bele kb 5 dkg ,de csak akkor mikor már langyos,tegyük bele a rumaromát ízlés szerint. Ezt a csokis krémet már előző nap elkészítettem. 500 ml tejszín habbá verem de nem keményre,és a felével hozzáadom a vanília krémet és együtt verem tovább a másik fele tisztán marad.
Összeállítás:
Háromba vágom a tésztát,az első lapot megkenem csokikrémmel,megszóróm dióval,majd rá kenem a vanília krémet és arra egy kis tejszín habot ,beborítom tésztával majd azt is megkenem csokikrémmel ,majd vaníliakrém és tejszín,rá teszem a piskótát,jól körbe kenem a megmaradt krémekkel. Lehűtöm és bevonom saját készítésű marcipánnal.