Hab könnyű pite

2012. június 23., szombat


Ez a süti a nagy kánikulában készült. Nagyon meleg volt a konyhában,de jó volt enni mikor elkészült:-)
Nagy gáz tepsi méretű adagot sikerült készítenem.
Íme a hozzávalók:
30 dkg nagyi titka sütemény liszt
20 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
1 ráma
5 tojássárga
1 sütőpor
2 kanál tejföl
barack lekvár
töltelék:
5 tojáshehérje
1 kis pohár tejföl
25 dkg mascarpone ( natúr vajkrém)
20 dkg cukor
Tetejére porcukor
A tészta hozzávalóiból könnyű tésztát állítunk össze,ketté vesszük ki nyújtjuk és sütőpapíros tepsibe tesszük. A krémhez a tejfölt mascarponét a cukorral kikavarjuk,a kemény habot is hozzáadjuk és rá símitjuk a tésztára majd betakarjuk a tészta másik felével.Előmelegített sütőbe 35 perc alatt készre sütjük.Még forrón megszórjuk porcukorral.Szerintem nagyon finom másnap  még jobb. Ebből én is ehettem,a fogyó kúra alatt ( legalábbis evvel nyugtattam magam) :-)


            Evvel a hűsítővel kívánok kellemes nyarat mindenkinek sok sok pihenéssel henyéléssel  !!