Medvehagymás kifli

2012. április 7., szombat

Nagyon megörültem mikor a piacon megláttam,hogy végre itt is lehet kapni medvehagymát. Még  a kosárban volt  és azon gondolkodtam,mit is készítsek belőle. Ennél  a kiflinél döntöttem nagyon jól tettem.

70 dkg liszt
4 dkg élesztő
1 tsk só
1 kefír (tejföl helyett tettem bele,mert egymás mellett voltak,a kefírt megszerettem volna enni :-)
2 tojássárga
1 dl olaj
3 ek olvasztott margarin
2 dl tej
 Kencéhez:
1 tömlős sajt natur
1 csokor medvehagyma
1 kávéskanál só
1 ek margarin
Tetejére:
1 tojás
reszelt sajt
A tészta hozzávalóiból lágy tésztát készítünk,duplájára kelesztjük.Lisztezett deszkára borítjuk,ketté vágjuk és a felet négy részre,majd a másik felet négybe vágjuk,gombócokat formálunk belőlük. Letakarjuk és 15 percig pihentetjük. Majd kerekre nyújtjuk megkenjük a kencével és egy másik kerekre nyújtott tésztával beborítjuk. 8 részre vágjuk .A kis három szögeket feltekerjük kifli formára és sütőpapírra ültetjük őket és hagyjuk pihenni 10 percig,majd megkenjük tojással és megszórjuk sajttal. Előmelegített sütőbe tesszük és szép mosolygós pirosra sütjük :-)