Kicsi lányom ma 5 éves lett

2010. december 15., szerda

2 napig készítettem ezt a tortát,még mindig nem az igazi.Sokat bíbelődtem vele,de a fáradtság azon nyomban el múlik majd ahogy meg látom Jázminom csodálatosan csillogó szemeit.Jobban várom a zsúrt   mint a gyerekek:-)
A receptet majd hozom,de most többre nincs időm.
Ime a recept: A torta alsó része
Az alsó torta:
7 db tojás
2 ek víz
7 ek liszt
7 ek cukor
2 ek kakaópor
2 ek olaj
1 cs sütőpor,vagy 1 kk szódabikarbóna
Krém:2 cs vaníliás pudingpor
1 ráma margarin
20 dkg porcukor
5 dl tej
A zöld (fű) ételfestékes kókusz reszelék
A virágokat és a pillangókat készen vásároltam
A szoknyája:
6 tojásos piskóta
A krém: 500 ml habtejszín
1 tábla étcsoki
1 cs habfixáló
A tojásokat ketté választjuk.
A fehérjét a vízzel felverjük, a sárgáját a cukorral kikavarjuk,hozzá adjuk az olajat,majd a két masszát egy neművé keverjük.
A lisztet a sütőporral és a kakaóporral elkeverjük és a masszához adjuk óvatosan,majd ki lisztezett tepsibe öntjük.(24x35) Tű próbáig sütjük.
A pudingot előírás szerűen elkészítjük.A margarint a cukorral habosra keverjük és a ki hűlt pudinghoz adjuk.
A tésztát ketté vágjuk és be töltjük a krémmel a külsejét is bekenjük.Be tesszük a hűtőbe kb 1 órára.
Tortaimádónál megtalálható a fondant készítése.Összeállítom a fondantot és bevonom vele a tortát.Egy kicsit hagyunk belőle a szoknya díszitésére.
A szoknya krémét előző este elkészítem.A tejszínt felmelegítem és bele töröm a csokit,jó simára kikavarom.Majd beteszem egész éjjelre a hűtőbe.Másnap habfixálóval gépi habverővel habosra keverjük.
A kókusz reszeléket megszínezem ételfestékkel.
A piskótát elkészítem,a babát be tekerem folpackkal.
A piskótára tegyünk egy 20 centi átmérőjű tányért és vágjuk ki.Az lesz a szoknya alja,kenjük meg mind két oldalát krémmel  és tegyük a fehér tortára.
Ezután vágjuk ki a lapokat mindig félcentivel kisebb legyen és tegyük egymásra.
Krémmel kenjük meg mindegyik lapot és egymásra kell helyezni.A darabokra is szükségünk lesz.
A tészta közepébe vágjunk egy x-et és szórjuk bele a babát.
A dereka köré tegyük a darab tésztákat krémmel rőgzitve.
Majd az egész szoknyát kenjük be cukros margarinnal és a baba felső részét is,mert úgy áll meg rajta a fondant.
Tegyük egész éjjelre hűtőbe.
Másnap meg be fedjük a fondanttal.