Friss croissan reggelire

2010. október 26., kedd

Mai reggelen a kis családom finom pékség illatra kelt.Még tegnap este kezdtem el és reggel fejeztem be,na azért aludtam és a tészta is.Nem olyan bonyolult mint azt hiszük.Én ezért is nem készítettem,mert azt gondoltam,hogy milyen macerás.Nagyon puha friss, kakaóval együtt isteni .Limaránál találta ezt is,de én változtattam rajta egy kicsit.
50 dkg bio búza liszt,20 dkg sima liszt,5 dkg élesztő,1 pohár joghurt,2 tojás,2 ek tejföl,2 dl tej, 3 ek cukor,2 tsk só.
25 dkg hideg vaj,vagy margarin,1 tojás,5 dkg reszelt sajt
A tészta hozzávalóit ki dagasztjuk a vaj nélkül és hideg helyre tesszük kb 1-1,5 órára (én a hűtőbe).Amikor meg kelt lisztezett deszkára borítjuk, el lapígatjuk,majd ketté vágjuk és a fél részeket négy be vágjuk és gömbölyítjük.8 kis cipónk van és azt egyenként ki nyújtjuk kör alakúra, kb 3 mm vastagra .A vajat le reszeljük és 8 részre osztjuk.A ki nyújtott 7 körökre szét szórva rakunk egy kis vajat,aztán a vajas tésztát egymásra rakjuk a tetejére nem kell,az a 8.-ik.Most pedig gyúrunk "vazzhe" (a fiam szava járása) Kapunk egy kis tornyot. Az egészet kinyújtjuk 3mm vastagra.Majd ketté vágjuk, és 16 cikkre vágjuk.A cikkeket be vagdossuk kb 3 cm-re.
A bevágott részt kifelé hajtjuk és feltekerjük.Majd tepsibe ültetem őket le folpackozom őket és be teszem a hűtőbe egész éjszakára.Reggel lekenem tojással,megszórom sajttal és hideg sütőbe teszem 35 perc alatt kész.
A ZSŰRI TAGOK IGEN MEGVOLTAK ELÉGEDVE:-)