Vienetta sütemény

2011. március 12., szombat



Ezt a süteményt a keresztfiaméknak készítettem,majd az anyukája átjuttatja neki a tejcsin keresztül.
8 tojásos kakaós piskótát kell készíteni.
A krém: 2 tasak tejszín ízű pudingpor,5 dl tej,20 dkg porcukor,20 dkg margarin
Csorgatni 1 tábla ét csoki,karamell
A krémet elkészítjük. Karamellt készítünk.A piskóta lapot 3 részre vágjuk megkenjük a krémmel  rá csorgatjuk a forró karamellt és  a csokit.Egymásra helyezzük,és a megmaradt krémmel bevonjuk és rá csorgatjuk a csokit, karamellt, majd egy kis időre hűtőbe tesszük.

Hajtovány

Ez is fincsi péksüti.Limaránál találtam.
Hozzávalók:1 kg liszt,6 dl tej,2 tojássárgája,1 dl olaj,2ek só,pici cukor,5 dkg élesztő
Krém: 20 dkg margarin,20 dkg reszelt sajt
A hozzávalókból lágy kelt tésztát dagasztunk,hagyom a duplájára kelni,majd lisztezett deszkára borítom és ketté vágom.Át gyúrom és négyzet alakúra nyújtom,rászeltem a margarin felét és a sajt felét és feltekerem mint a beiglit.Ferdén elvagdosom és tepsibe teszem őket hagyom pihenni 30 percet és előmelegített sütőbe teszem.Hatalmas nagyokra megnőnek 30 perc alatt kész.Kakaóval vagy hideg tejjel isteni finom.