Kínai szezámmagos

2012. szeptember 30., vasárnap

Nagyon nagy kedvenc lett nálunk!!! Szegeden,a plázában van  egy kínai étterem és ott szoktam ilyet enni. A mi városunkban nem csinálják jól. Az internetnek köszönhetően megtaláltam a receptjét,bár egy kicsit változtattam rajta,le egyszerűsítettem .
Akkor a recept:
Bundához:( sűrű legyen)
70 dkg csirkehús (nálam pulyka) a húst pácoljuk be 2 ek szójaszószba ami 2 centi hosszú és 1 centire van vágva
3 ek kukorica keményítő
6 kanál liszt
2 db tojás
fél tasak sütőpor
3 ek szójaszósz (Lidl-ben is kapható)
2 ek olaj
3 ek víz
Mázhoz:
5 ek ketcup
1 ek szezámmag
5 dkg cukor
3ek szójaszósz
Először a mázat készítsük el .A cukrot a szezámmaggal együtt meg píritjuk,majd a ketcup szójaszósz keverékével fel öntjük 
Összekeverjük a bundához valót és néhány húst bele teszünk és forró olajban kisütjük.Forrón bele forgatjuk a mázba.Nem bírtam várni vele és megkóstoltam annyira örültem,hogy pont olyan ize van,amit már fennt említettem :-) Píritott tésztával tálaltam,na az is nagyon fincsi :-)