Kelt csigák

2012. augusztus 9., csütörtök


Most már nem árt egy kis kajcsi recept is :-)
A felső csigák fokhagymás kapros kencével lekenve és sonkával megszórva. Az alsó pizzakrémmel lekenve és ugyan csak sonkával megszórva.
Hozzávalók:
60 dkg liszt
5 dkg élesztő
2 dl tej
1 tsk só
1 pohár joghurt
5 dkg olvasztott vaj
Kence:
1 kispohár tejföl
1 fokhagyma
pici kapor
pizzakrém,kicsi ketchup
20 dkg sonka
10 dkg reszelt sajt
Jó kis lágy tésztát kapunk.Duplájára kelesztjük.Majd ketté vágjuk és cipóvá dagasztjuk.10 percig pihentetjük. Vékonyra kinyújtjuk megkenjük a kencével megszórjuk sonkával feltekerjük.Kb 1,5 centis darabokra vágjuk majd tepsibe rakjuk és megszórjuk sajttal,hagyjuk pihenni 10 percig,sütőbe tesszük.
Jó étvágyat hozzá!!