Citromos malac sült

2011. április 13., szerda

Ma reggel még fogalmam sem volt mit is fogok ma készíteni ebédre.Leves az maradt tegnapról paradicsom és ahhoz kellett valamit ki eszelnem.Be mentem a henteshez és még ott se igazán tudtam,de olyan sokan várakoztak még előttem,hogy mire rám került a sor el is döntöttem,hogy malachúst fogok sütni.
Egy kis salátával szalma krumplival nem éppen diétás.
1 kg malac hús (comb és bőrös császár)
fél citrom leve,étel ízesítő vagy ízvarázs,rozmaring,só
zöld paprika,vöröshagyma és egy kis mangalica zsír
Az lett volna a legjobb ha még este be tudtam volna pácolni,de így sem volt egy utolsó ebéd:-)
A malachúst a bőrénél be irdaltam és egy kevés zsírban megsütöttem.Majd egy tepsibe raktam és jól be fűszereztem meglocsoltam a citrom levével és a vissza maradt zsírban egy kicsit megsütöttem a zöldségeket és avval borítottam be a húst.Lefóliáztam és 2 órára a sütőbe tettem.Én még egy sárgarépát is dobtam mellé.Az utolsó félórára a fóliát levettem és ropogósra sütöttem.Nagyon omlós és ízletes volt.
Mikor írom ezeket a sorokat már kell a kakaós csigának való.A gyerekeim imádják,hetente készül 2x minimum.