Csirkemáj rizzsel,krumplival,Töltött papucsok

2010. október 18., hétfő

Csirkemáj rizzsel és párolt gombával ezt magamnak készítettem, a páromnak meg tört krumplival.Kicsit fogynom kell,mert az utóbbi időben felszedtem egy pár kilót és nem szeretnék nagyobb ruhákat venni ,mert biztosan úgy lennék vele,hogy "ó hát még bele férek"címmel és eszegetnék nyugodtan.Csak meg kell kóstolni,hogy biztosan jó lesz e nekik:-)
40 dkg csirkemáj
20 dkg csiperke gomba
1 nagy fej és 1 kisebb vörös hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 marék rizs
só bors,pirospaprika,olaj
A gombát vékony szeletekre vágjuk a kisebb fej hagymát kockára vágjuk és a felét kevés olajon meg pirítjuk,a másikat félre tesszük, majd rá dobjuk a gombát,sózzuk,borsozzuk,jól le pirítjuk.A rizst egy pici olajon fehéredésig pirítjuk,és dupla mennyiségű vizzel felengedjük,egy kis vegetával ízesítjük.Ha kell pótoljuk a vizet,ha már nem roppan akkor elzárjuk és lefedjük.A csirkemájat nem kell el darabolni,a hagymát vékony szeletekre vágjuk és olajon pirítjuk üvegesre,a csirkemájat hozzá adjuk,meg szórjuk egy kicsi piros paprikával fel öntjük 2 dl vízzel.A fokhagymát vékony szeletekre vágjuk és azt is hozzá adjuk,együtt főzzük,borsozzuk.Gyorsan készre fő,mikor már elzártuk alatta a gázt akkor sózzuk,hogy nehogy meg keményedjen,nagyon puha omlós lett.A páromnak meg hagymás krumplit csináltam,ahhoz kellet a másik fél vörös hagyma.

TÖLTÖTT PAPUCSOK
Ez pedig a vacsi lesz és a holnapi reggeli a fiúknak.
A receptjéhez a  pizzás virágok  tésztáját használtam a töltelék saját ötlet alapján készült.
2 tömlős sajt
25 dkg füstölt párizsi
1 gerezd fokhagyma
petrezselyem zöld
besamell mártáshoz: 5 dkg margarin,2 ek liszt,2 dl forró tej,só,őrölt szerecsen dió.A margarint felhevítjük és bele szórjuk a lisztet és forró tejjel felengedjük és besűrítjük,sózzuk és őrölt szerecsendiót adunk hozzá.
A tésztából 9 gombócot formázzuk kb 12,5 dkg -s legyenek.10 percig piheni hagyjuk.Majd kör alakúra nyújtjuk és kb 5 mm vékonyra,majd a tölteléket az egyik felére kenjük a szélétől 1 cm-re,bekenjük tojással és be borítjuk a tészta másik felével,és jól lenyomkodjuk.Olajozott tepsibe helyezzük őket és 30 percig pihentetjük,majd le kenjük tojássárgájával,meg szórjuk szezámmaggal és előmelegített sütőbe tesszük és 30 perc alatt kész.