Meg kívántam egy kis krémes habosat,de nem émelyítősen édeset.Nem olyan régen vettem a Tescóban egy zacskó tiramisu pudingport (HAAS) ebből szerettem volna készíteni valami krémet.Magában a pudingot én nem szeretem.Reggel már alakult bennem egy kép az édességemről:-)
Hozzávalók: 2 zacskó kerek tallér (baba piskóta is lehet,de ez nekem most így lett jó)
2 z tiramisu pudingpor
7 dl tej + 1 dl tej
5 dkg margarin
1 tasak 3x1-ben kávé
1 kevés rum aroma
15 dk cukor
Díszítéshez:
tejszínhab és kakaópor
A pudingport elkészítjük 7 dl tejjel ,a porcukorral kikavarjuk a margarint és a kihűlt pudinghoz adjuk.
A kávét fel oldjuk a tejben,adunk hozzá rumaromát.Egy tál aljába öntsük krémet arra tegyük a kávéban megmártott tallérokat.Szórjuk meg egy kis kakaóporral és megint öntjük rá krémet,majd megint tallérékat ezt addig csináljuk még el nem fogynak a hozzávalók.A tetejére hintsünk kakaóport.Tegyük a hűtőbe tálalásig.Majd tegyük kelyhekbe díszitésként használjunk tejszínhabot és egy kis kakaóport.
Annyira örülök,hogy végre sikerült beszereznem egy habszifont,nem volt egyszerű és most már kettő is van különböző méretűek.Nagyon finom a tejszínhab,össze sem lehet hasonlítani az előre gyártottal.
Most egy kézi csiga készítőt keresek.A piacon azt mondták,hogy az már retro cucc:-),de én azért nem adom fel.
Vissza kanyarodva az édességhez,Szabi fiamnak nagyon ízlett,a többiek még nem kóstolták.Nekem is jó volt,gesztenye pürére emlékeztet az íze és nem volt tömény!
Ma magamnak kedveztem
2010. november 11., csütörtök
Bejegyezte:
ani
0
megjegyzés
Küldés e-mailben
BlogThis!
Megosztás a Twitteren
Megosztás a Facebookon
Címkék:
Tiramisu poharas krém
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)