Töltött fasírt

2011. március 8., kedd

Ez egy olyan napon készült mikor nem volt kedvem főzőcskézni,de kaja az kellett:-)
Fél kg darálthús
1 db tojás
2 db zsemle
só,bors
fokhagyma
Töltelék:
1 főtt tojás
5 dkg reszeltsajt
1 kisebb sárga répa
A fasírtnak valót összeállítjuk.A főtt tojást le reszeljük,a sárga répát és a   sajtot is,összekeverjük.Egy gombócot kezünkbe vesszük és kilapítjuk,egy kisebb tölteléket a közepére tesszük és gombóccá formáljuk. Forró olajban kisütjük őket.

Töltött csirkecombok

Ennek az ételnek a töltelékét szeretem,de azt nagyon.
6 db csirkecomb
2db  főtt tojás+ 1 nyers
1 db zsemle
1 csokor petrezselyem
5 dkg májas ( lehet konzerv,nyers csirke máj vagy gyulai)
3 db közepes gomba
fél fej vöröshagyma (fele is elég)
valamilyen fűszer keverék
A gombát én leszoktam reszelni,reszelő nagy lyukán és a főtt tojásokat is.A hagymát apró kockára vágjuk,üvegesre pároljuk és rá dobjuk a gombát sózzuk,borsozzuk,addig pároljuk még a víz el nem párolog.
A zsemlét tejbe áztatjuk,egy tálba reszeljük a tojásokat ,bele törjük a tojást,a májast is hozzá tesszük,apróra vágjuk a petrezselymet is,a gombát is és a  kinyomkodott zsemlét is hozzáadjuk és jól elkavarjuk.A csirkecombokat megtisztítjuk   a bőrüket fel lazítjuk.
A tölteléket kanállal  rá pakoljuk és a bőrével be fedjük.
Majd lefűszerezzük.   
Kb 2 dl vizet öntünk alá,le fóliázzuk és előmelegített sütőbe tesszük.1 óra múlva le vesszük a fóliát és pirosra sütjük.