Karácsonyi torták

2010. december 27., hétfő

                                                                Gesztenyés -Tejszínes
Ezt a tortát az anyukámékhoz készítettem.Hozzávalók a sárga laphoz:5 db tojás
5 ek kristálycukor,5 ek liszt,1 kk szódabikarbóna,2 ek olaj,Barna laphoz:5 db tojás,4 ek liszt,2 ek kakaópor,2 ek olaj,5 ek kristály cukor,2 ek tej.Krém:500 ml habtejszín,1 cs habfixáló,1 cs gesztenyemassza ,Bevonáshoz:30 dkg ét csoki,1 dl tej,5 dkg margarin,1 ek olaj,színezett  fondant
A tésztához a lisztet elkeverjük a szódával,a sárgájához adjuk a 4 kanál cukrot,a fehérjét pedig habbá verjük egy kanál cukorral,majd a sárgáját is fehéredésik verjük  majd fokozatosan hozzá adjuk a habhoz kicsi fokozaton verjük még el nem keveredik  a kettő.Majd az olajat is bele keverjük de csak fakanállal kavarjuk
fokozatosan bele szitáljuk a szódás lisztet.26-os torta formába sütőpapírt szabunk és bele öntjük a masszát és szép lassan kisütjük.A még sül elkészítjük a kakaós tésztát,a lisztet elkavarjuk a kakaóporral,a szódával,a sárgájához adjuk a 4 kanál cukrot és fehéredésig verjük gépi habverővel,majd hozzáadjuk a tejet és az olajat.A fehérjét habbá verjük az egy kanál cukorral és lassabb fokozaton elkavarjuk a sárgájával.Fakanállal kavarjuk lassan a bele szitált lisztes kakaóport.Majd úgyan úgy teszünk mint előzőleg.Most hamarább megsül kb 15 perc.A hideg habtejszínt felverjük a fixálóval,a gesztenyét jól kikavarjuk és kézi habverővel szép simára kavarjuk. ki hűlt lapokat ketté vágjuk és be töltjük a krémmel.A külsejét is bevonjuk.Majd rácsra teszem a tortát és leöntöm a csokimázzal.Másnap ki szurom a fondantot  fenyő mintával és avval díszitem,megmaradt a foci pályásból.

Felkértek minket kereszt szülőknek,és oda készítettem.26.-án volt a keresztelő és ott is volt evés,jó lenne azt érezni,hogy "de éhes vagyok!"
Hozzávalók: Barna tészta:4 tojás,4ek kristálycukor,4 ek liszt,1 kk szódabikarbóna,1 ek kakaópor,1ek olaj
Sárga tészta:6 tojás,6 ek liszt,6 ek kristálycukor,1 kk szódabikarbóna,2 ek olaj.Úgyan úgy készítjük el mint az előző torta tésztáját.
A krém:4 tojás 20 dkg cukor,20 dkg margarin,20 dkg jó minőségű étcsoki,2 ek kakaópor
 A tojásokat a cukorral elkavarjuk és víz gőz felett sűrűre főzzük(Briginél olvastam,hogy a víz ne forrjon alatta)nekem legalább 40 perc kellett hozzá,de megérte!Levesszük a gőzről és bele tesszük a kakaóport és az ét csokit vissza tesszük még a gőz fölé még elolvad.Víz fürdőbe ki hűtjük,habosra kavarjuk a margarint és hozzá adjuk.Ez a krém nagyon finom!!! A kihűlt tortát megtöltjük vele,és bevonjuk fondanttal.Nagyon gyorsan el fogyott,kivétel nélkül ízlett mindenkinek.

Ime ez a kis tünci bogár