Sonkás-kolbászos csónakok

2010. október 28., csütörtök

Mostanában rá vagyok kattanva a péksütikre.Itt a neten olyan sok jó recept van,azt sem tudom melyiket készítsem előbb.Szívem minden szeretetét bele teszem:-) Persze a családom egyáltalán nem bánja,hogy ilyen finomságok kerülnek ki a kezem ügyéből.Ezt is Limaránál találtam,és ezen is változtattam egy kicsit.
1 pohár joghurt
2 dl tej
1 tojás eredetileg,de tejjel helyettesítettem (az eredetiben is így említi)
0,5 dl olaj
2 tsk só
1 tsk cukor
2,5 dkg élesztő
40 dkg sima liszt + 10 bio búza liszt
10 dkg sonka
10 dkg füstölt kolbász
20 dkg reszelt sajt
A tészta hozzávalóból rugalmas tésztát készítünk,duplájára kelesztjük.Lisztezett deszkára borítjuk és 8 részre osztjuk (én először felezem ,majd a feleket négybe vágom és a feleket is felezem),gömbölyítem,majd hosszúkásra nyújtom.

Rá teszem a darabolt sonkát és feltekerem,4-et sonkásra 4-et kolbásszal töltök.2 centire a végektől bevágom egy éles késsel,hagyom kelni 30 percig,letakarva.Bőven szorok rá sajtot,és előmelegített sütőbe teszem. 30 perc alatt kész.