Puncsízű torta

2011. szeptember 13., kedd

Tegnap készítettem ezt a tortát a család kérésére,mondván ne csak másnak nekünk is:-)
Semmi macerás díszités egyszerű de nagyszerű.Tényleg finom lett könnyű krémes,persze ha elképzelem megtervezem akkor nem sikerült volna így. Még nekem is nagyon ízlett.
9 tojás
9 ek liszt fél zacskó sütőporral átszitálva
9 ek cukor
2 ek olaj
Krém: 2 zacskó puncs pudingpor (haas főzős)
fél liter tej
20 dkg margarin
15 dkg porcukor
rum vagy aroma
A fehérjét cukorral kemény habbá verjük a sárgáját egyenként hozzáadjuk ,az olajat is. Kézi habverővel elkavarjuk a hozzá szitált liszttel,amit én két részletben adunk  hozzá.Ki kent torta formába öntöm a masszát (26 centi) csak az alját kell kikenni.Előmelegített sütőbe toljuk nálam 40 perc alatt sül ki.
Amig sül elkészítjük a krémet,elkészítjük a pudingot,a margarint elkavarjuk a porcukorral és habverővel habosítjuk fokozatosan adagoljuk a kihűlt pudingot.Jól kihabosítjuk és betesszük a hűtőbe.A tésztát kiveszük és fejre fordítjuk én két tepsire teszem rá éppen hogy a szélein legyen.Kb 10 perc múlva vissza fordítom és egy kés segítségével elválasztom az oldaláról lecsatolom a karikát és még hagyom hűlni.Majd 3 részre vágom és betöltöm a krémmel.A tetejét csokival kentem le. A fiúknak nagyon ízlett és végre egy süti ami mindenkinek megfelel.

Sajttal sonkával töltött fasírt tejfölös panírban

Tegnap nézelődtem a neten,mit is kellene főznöm.Ezt találtam persze a saját ízlésünkre variálva.
60 dkg darált húsból fasírt,mindenkinek ízlése szerint.
10 dkg  trapista sajt
6 szelet sonka
Panírhoz: 2 db tojás,3 ek tejföl, liszt,zsemlemorzsa
A sonkába tekerünk egy sajt csíkot majd a húsba formázzuk,. A  tojást elkavarjuk a tejföllel, és panírozunk ahogy szoktunk,liszt,tejfölös tojás és zsemlemorzsa, bő olajban lassú tűzön kisütjük. Köretnek én most krumplipürét csináltam.