A bélzete nagyon szupi,puha,könnyű.
3 dl langyos víz
2 tk só
csipet askorbinsav
2 ek olaj
20 dkg öreg tészta
50 dkg liszt
1 tsk cukor
1,5 dkg élesztő
A langyos vizet bele öntjük egy tálba bele morzsoljuk az élesztőt meg szórjuk a cukorral.Hagyjuk kelni egy kicsit,majd bele szórjuk a sót,hozzá adjuk az öreg tésztát az aszkorbin savat,kézzel össze dolgozzuk és hozzá adjuk a lisztet,jól ki dolgozzuk.Langyos helyre tesszük,majd 20 perc múlva át gyúrjuk,és hagyjuk ezután,hogy hólyagosra keljen.Majd 10 dkg darabokra vágjuk és tenyerünkbe vesszük és a másik kezünkkel húzzuk a tésztát a közepére még feszes kis labdákat kapunk.Én kacsa sütőbe ültettem őket és a tetejével letakartam és legalább 1 órát hagytam piheni.Majd a tetejébe vizet spricceltem a zsemléket is be fújtam meg szórtam szezám maggal.30 perc alatt kész az utolsó 5 percre vegyük le a a tetejét.Forró sütőbe tegyük.
HAMBURGER
Zsemléhez:
2 dl tej
2 ek cukor
1 tk só
4 ek olaj
1 tojás
1 pohár joghurt
60 dkg liszt
2 dkg élesztő
szezám mag
tojás le kenni

saját húspogácsával ,hamburger zsemlével és sok friss zöldséggelHúspogácsa:
50 dkg darált hús (sertés)
10 dkg Karaván sajt
2 ek tejszín
1 lila hagyma
új hagyma
2 gerezd fokhagyma
só,bors.1 db tojás
Zöldségek: pritamin paprika,lila hagyma,jégsaláta,vörös káposzta, új hagyma,fejes saláta
A hús hozzá valóit villával elkeverjük és be tesszük
a hűtőbe legalább 3 órára.Majd kicsi olajon lassú tűzön ki sütjük.
Jó sok zöldséggel pakoljuk meg.