Kakaós csiga

2011. március 10., csütörtök

Még friss meleg :-) Nagyon jó illata van.Vacsorára készítettem,de biztosan hamarább el fog fogyni. A   fiúk haza jönnek neki esnek.
60 dkg liszt,3 dkg élesztő,2 tojássárgája,10 dkg cukor,8 dkg olvasztott margarin,1 tk só,3 dl tej
Töltelék: kakaópor,porcukor,olvasztott margarin (kb 5 dgk)
1 dl tej,1 cs vaníliáscukor
Az élesztőt megfuttatjuk egy kevés cukros tejben,a többi tejben fel olvasztjuk a margarint.A lisztet egy tálba szitáljuk mélyedést készítünk, bele öntjük a margarinos tejet,a tojások sárgáját a sót, a cukrot és a megfuttatott élesztőt.Elkezdjük dagasztani,én mindig kézzel dagasztok,igaz van gépem is,de én jobb szeretem.Kel annak a tésztának a kéz melege.Letakarva hagyom kelni,jó duplájára.Lisztezett deszkára borítom és téglalap alakúra kinyújtom (1centi vastagra).Olvasztott vajjal lekenem és szűrő segítségével jól leszórom cukrozott kakaóporral úgy hogy a tészta ne látszódjon ki és feltekerem mint a beiglit.2 centi vastag darabokra vágom és kikent tepsibe rakom,majd hagyom őket 30 percig pihenni.Előmelegített sütőben 30 percig sütjük.Mikor már majdnem kész 1 dl forró vaníliáscukros tejjel meglocsolom és még vissza teszem 5 percre.
 A kislányomnak is bejött és persze nekem is:-)