Répatorta

2012. január 30., hétfő

Saját részre készült,az ért van ki díszitve,mert így eltudtam adni a fiúknak :-)  Kellemesen csalódtam az ízében
fincsi
Az eredeti recept 35 dkg sárgarépát írt,de én csak 15 dkg tettem bele,nekem annyi is elég volt.

15 dkg sárgarépa
15 dkg méz
20 dkg dió
10 dkg liszt
5 db tojás
1 tk fahéj
1 mk szódabikarbóna
A tetejére:
1 vaníliás pudingpor
2,5 dl tej
citromlé,héja reszelve
5 dkg margarin vagy vaj
tojássárgáját a mézzel  a reszelt sárgarépával elkavarjuk,külön elkavarjuk a száraz anyagokat és apránként adagoljuk,majd a keményre vert habot is hozzáadjuk.Tortaformába tegyünk sütőpapírt és öntsük bele a masszát előmelegített sütőbe tegyük. Ha megsült vegyük ki és húzzuk le róla a papírt.Kihűlést kővetően díszítsük. Elkészítjük a pudingot,elzárjuk alatta,majd hozzáadjuk a citrom levét  héját,a margarint kihabosítjuk porcukorral ( a pudingba egy ek cukrot teszek) ízlés szerint és a kihűlt pudinggal kikavarom,és már lehet is dísziteni:-)
 Nagy segítőm van már egy jó ideje,drága egyetlen kicsi lányom: Jázmin