Karácsonyra krémlikőr és apró süti

2011. december 20., kedd

Én ezt a krémlikőrt készítem minden alkalomra,nekem bevált. Már 2 hete elkészítettem ma meg le teszteltem :-)
2 dl vodka
500 ml tejszín
1 tasak capuccino por ( ki mit szeret én most íriszkrémet vettem)
2 vaníliáscukor
2 dl tartós tej
Az egészet bele öntöm egy mély keverő kancsóba jól össze rázom és beteszem a hűtőbe.
Ez a keksz valami eszméletlen finom,puha omlós és nagyon csokis. Sokat nem kell vele bíbelődni.
50 dkg liszt
25 dkg vénusz margarin
2 tojás
1 dl tej
1 kk szódabikarbóna
2 cs vaníliáscukor
16 dkg porcukor
2 ek kakaópor
1 kk mézeskalács fűszer
A krém az valami mennyei ( a lányom szerint )
12,5 dkg ét csoki ( lidl-ben vásároltam 70%-os)
1 ek víz
2,5 tejföl
1 dl tejszín
20 dkg puha vénusz margarin
cukor egy pici kb 5 dkg 

 A tésztát össze gyúrjuk 3 mm vékonyra kinyújtjuk ,kiszúrjuk. Mézeskalácsos formákkal 10 perc alatt ki sütjük. A vízet a tejszínnel fel melegítjük a mikróban,bele tördeljük a csokit  és a cukrot,jól kikavarjuk,hozzáadjuk a tejfölt és a tejszínt ,legvégül a margarint  és nagyon jól kikavarjuk. A ki hűlt  tésztákat megkenjük a csokikrémmel és megszórjuk cukrokkal .