Gombás husi

2011. július 17., vasárnap

Már régen jelentkeztem,pedig főztem ebben a melegben is.Lassan leteszem a pocaklakómat és elég nehezen viselem ezt a meleget , semmi kedvem a gép előtt ücsörögni.Már nagyon kevés időnk van,hogy meg láthassuk egymást,kíváncsian várom a nagy találkozást.
Gyorsan elkészül ez a kaja.
7 szelet karaj
25 dkg gomba
15 dkg sajt
1 kis fej vöröshagyma
só,bors,olaj,tejföl,liszt
1 db főtt tojás
1 db zsemle
A husikat kiverjük,sózzuk,borsozzuk majd lisztbe forgatjuk és forró olajba hirtelen kisütjük.A tojást keményre főzzük,a gombát lereszeljük,a hagymát apró kockára vágjuk kevés olajon meg dinszteljük és rá dobjuk a gombát,sózzuk,borsozzuk.El főzzük a levét hagyjuk hűlni,majd hozzáadjuk a lereszelt főtt tojást és a beáztatott kinyomkodott zsemlét.A husikat tepsire tesszük rá halmozzuk a gombát megkenjük tejföllel majd megszórjuk reszelt sajttal.Forró sütőbe tesszük,kb 20-25 percre sütője válogatja.Nekem gáz sütőm van,30 perc kellett hozzá.