Savanyú káposzta levél töltve

2012. október 29., hétfő

Edinél láttam ezt a nagyon fincsi főételt. Nagyon jó kis laktató kajcsi. Gyermekeim is megették.
Hozzávalók:
6 db levél
25 dkg kocka tészta (főzve)
3 nagyobb fej gomba
20 dkg bacon szalonna
1 fej vöröshagyma
A jénai kirakjuk levéllel,úgy hogy a szélei kilógjanak. A bacont kisütjük a zsírján meg pirítjuk a hagymát ,rádobjuk a felszeletelt gombát,darált húst és együtt meg pirítjuk. Szép pirosra pirult akkor hozzáadjuk a főtt tésztát jól elkavarjuk.Az egész egyveleget bele öntjük a káposzta levélre megkenjük tejföllel és beborítjuk  a lelógó káposzta levéllel. A tetejét is megkenjük tejföllel és előmelegített sütőbe toljuk és 30 perc alatt kész is.